Japonya Başkonsolosu Kenichi: ‘İki ülke arasındaki ilişki derin ve samimi’ ‘Geçmişten Günümüze 100 Japon Tasarımı’ sergisi ziyaretçilere açıldı
Japonya Başkonsolosu Kenichi: “İki ülke arasındaki ilişkiler derin ve samimi”
“Geçmişten Günümüze 100 Japon Tasarımı” standı ziyaretçilere açıldı
İSTANBUL – Japonya’nın İstanbul Başkonsolosluğu tarafından oluşturulan “Geçmişten Günümüze 100 Japon Tasarımı” standı, Beyoğlu Belediyesi İstiklal Sanat Galerisi’nde sanatseverlerin ziyaretine açıldı. Açılışta konuşan Japonya Başkonsolosu Kasahara Kenichi, “İki ülke arasındaki dostluk ilişkileri hiçbir zaman değişmedi, hatta daha derin ve samimi bir bağa dönüştü.”
Türkiye ile Japonya arasında diplomatik ilişkilerin kurulmasının 100. yıl dönümünde, Japonların savaş sonrası ve bu dönemde günlük hayatta kullandıkları araçlar sergilendi. Bu kapsamda açılış törenine Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız’ın yanı sıra Japonya’nın İstanbul Başkonsolosu Kasahara Kenichi, Pakistan İstanbul Başkonsolos Yardımcısı Danish Mehmood ve Polonya’nın İstanbul Başkonsolosu Vekili Dorota Andrzejak katıldı.
“Japonya-Türkiye ilişkilerinin 100. yılını değerlendireceğiz”
Açılış konuşmasını yapan Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, “Teknoloji denilince herkesin aklına 30 yıl önce Japonya geliyor. Orada üretilen teknolojik ürünler ve teknolojik tasarımlar, hepimizin bu yolda basamak olarak değerlendirdiği önemli bir adımdı. sonraki dönem ve tüm dünya. Bugün bu sergide Japonya- “Türk ilişkilerinde 100 yıllık bir dönemi okuma ve değerlendirme fırsatı bulacağız” dedi.
“Bundan sonra Japonya-Türkiye ilişkilerinde teknolojiyi daha çok konuşacağız”
Başkan Yıldız, “Japonya’nın deprem konusundaki tecrübelerini değerlendirmek üzere Japonya Başkonsolosluğu ile yakın iş birliği içerisindeyiz. Bu konuda çalıştaylar düzenliyor, karşılıklı tecrübeleri paylaşıyoruz. Bizim heyetlerimiz Japonya’ya gidiyor, Japonya’dan heyetler buraya geliyor. Bundan sonra, Japonya ve Türkiye mercek altında olacak.” Teknoloji hakkında daha fazla konuşacağız. Önümüzdeki dönemde elbette kültürel, ekonomik ve teknolojik işbirliğini, belki nanoteknolojiyi ve yapay zekayı yine konuşacağız. Bu karşılıklı iş birliğinden hem Japon halkının hem de Japon devletinin, Türk halkının ve Türk devletinin güçleneceğine inanıyorum. Birbirimizi daha iyi tanıyacağımıza inanıyorum. “Sayın Başkonsolosumuza iş birliğine açık tavırlarından dolayı teşekkür ediyorum. Bu ortak bağlantılarla Türkiye-Japonya ilişkileri daha da güçlenecektir. Tüm İstanbullu hemşerilerimi standa davet ediyorum. Hayırlı olmasını diliyorum. “dedi.
“Ziyaretçiler Japon tasarımları hakkında bilgi edinme fırsatı bulacak”
Japonya’nın İstanbul Başkonsolosu Kasahara Kenichi, “Sergide Japonya’nın savaş sonrası yaşadığı ekonomik büyüme ve değişimi anlatan araçlara yer verdik. Savaş sonrası Japonya büyük bir ekonomik büyüme yakaladı ve bu hızlı değişimle birlikte çeşitli gelişmeler yaşandı. Bu sergide, bu değişimler arasında ‘tasarımlar’ temasına odaklanıyor ve savaş sonrası ve günümüzde Japon halkının hayatına renk katan günlük ihtiyaçlara, araçlara, hizmetlere ve benzerlerine yer veriyoruz. Bu standda, Japonya’nın teknolojik gücünün sık sık övülmesinin ötesinde, ziyaretçilere Japonların tercih ettiği ‘tasarımlar’ hakkında da bilgi veriliyor. “Umarız aynı zamanda bilgi edinme fırsatı da sağlar” dedi.
“İki ülke arasındaki dostluk ilişkileri derin ve samimi bir bağa dönüştü.”
Kenichi, “Serginin teması olan 100 rakamının Japonya ve Türkiye için bir anlamı var. Bu standın temasının bir modülü olan 100 rakamının da Japonya ve Türkiye için değerli bir anlamı var. Geçen yıl , Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yıl dönümü kutlandı. Bu yıl Japonya, Türkiye ile Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin 100. yıl dönümüdür. Bu serginin teması olan 100 sayısı, bu 100. yıla yönelik duygularımızı somutlaştırıyor. İki ülke arasındaki ilişkilerin başlangıcından bu yana, sadece bu standa konu olan ‘tasarımlar’ değil, aynı zamanda daha birçok “Zamanla şeyler değişti. Ancak iki ülke arasındaki dostluk ilişkileri hiçbir zaman değişmemiş, hatta daha derin ve samimi bir bağa dönüşmüştür. Bu dostluğun önümüzdeki 100 yılda da devam etmesini diliyorum” dedi.
Konuşmaların ardından stant açıldı. Standın 3 Mart tarihine kadar ziyaret edilebileceği öğrenildi.